Footer menu

Bildgalleri från Stipendieutdelning

Text: Maude Vännman


>>> Till rapporten om stipendieutdelningen 2015 (på webbplatsen Händer i SWEA-land)
>>> Tillbaka till överblickssidan för alla aktiviteter runt Sverigemiddagen 2015


I Rådhushallen i Malmö samlades vi för den högtidliga ceremonin, när SWEAs tre stipendiater och Årets Svenska Kvinna skulle presenteras. Salen var full av förväntansfulla, minglande Sweor, men för en gångs skull i SWEA-sammanhang var inte bara kvinnor närvarande. SWEA Malmö hade öppnat upp och bjudit in gäster till stipendieutdelningen och även män var välkomna. Våra stora stipendier och ÅSK-utmärkelsen är väl värda att bli kända och hedras även utanför medlemskretsen. Från PR-synpunkt och för att vinna uppmärksamhet är det viktigt för SWEA att nyheterna från den traditionella årliga utdelningen når en större allmänhet.

Det var första gången som alla tre stipendierna och hedersutnämnandet hölls vid samma tillfälle och på samma plats, vilket gjorde det ännu mer imponerande. Så småningom hade alla bänkat sig och sorlet tystnat. Ceremonins moderator Emelie Wicklund trädde fram på scenen och föreställningen kunde börja. Först ut var Marta Stasiak-Górna från Polen som fått stipendiet för forskning i svenska språket, litteraturen och samhället. Därefter kom Anna Lorentzon, som tilldelats Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer, följd av Sigrid Paskell-stipendiaten, pianisten Lana Anikina Suran. Läs mer om våra framstående stipendiater på Händer i SWEA-land.

Årets Svenska Kvinna, Petra Wadström, uppfinnare, designer och entreprenör fick hedersomnämnandet för sin uppfinning ”Solvatten”, som inte bara ger rent dricksvattnen utan också värmer det upp till +70°C. En ovärderlig uppfinning för främst kvinnor i utvecklingsländer.

Efter att mottagarnas egna presentationer i tal, på skärm och på piano gjorts, gratulationer framförts, checker bytt händer och blommor överlämnats av SWEAS grundare och ordförande var det dags att gå en trappa upp i huset för nästa evenemang, 2015 års Sverigemiddag.

Stipendieutdelning; Foto: Kerstin Alm

Foto: Kerstin Alm

Stipendieutdelning; Foto: Margaret Sikkens Ahlquist

Foto: Margaret Sikkens Ahlquist

Stipendieutdelning; Foto: Anna Gustafson Bril

Foto: Anna Gustafson Bril


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.

>