Footer menu

Guidad tur på cykel i Malmö

Vid Malmö museum; Foto: Kerstin Alm

Foto: Kerstin Alm

Text: Monica Hallworth


>>> Tillbaka till överblickssidan för alla aktiviteter runt Sverigemiddagen 2015


Vi mötte upp med vår guide nära centralstationen straxt efter tio på förmiddagen. Det var en strålande dag och vi fick först höra lite om Malmös spännande historia från industristad till kunskaps stad innan vi satte fart på cykelbanan ut mot Västra Hamnen.

Vi slog oss ner och tog en fika på en av bryggorna vid havet och njöt av sol och utsikt medan vår guide berättande.

Utbyggnaden av Västra Hamnen har sedan starten dragit till sig stor uppmärksamhet och området har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. Här låg tidigare Kockumsvarvet, Malmös stolthet och största arbetsplats där det arbetade ca 5000 personer. Kockums är numera nedlagt och den stora kranen som tidigare var stadens landmärke har ersatts av det arkitektoniska mästerverket Turning Torso. Läget vid vattnet, närheten till city och de fina stadsmiljöerna gör Västra Hamnen till ett av Malmös mest attraktiva områden att bo, arbeta och vistas i. Numera arbetar cirka 25.000 personer i området.

Så gick färden vidare, längs havet, förbi Malmö museum genom parkerna och in i staden till Lilla Torg och Stortorget. Några småstopp på vägen och så var det dags att avsluta turen för att möte upp med de andra för lunch straxt före tolv utanför Malmö Live.

En trevlig tur i Sveriges bästa cykelstad.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.