Footer menu

Lunch med stipendiater och Årets Svenska Kvinna

Text: Maude Vännman


>>> Tillbaka till överblickssidan för alla aktiviteter runt Sverigemiddagen 2015


Lunch på Malmös ståtliga nytillskott i hotellbranschen, Clarion Malmö Live, med SWEA Internationals stipendiater och Årets Svenska Kvinna

Lunch på ”Eatery Social Taqueria”; Foto: Kerstin Alm

Foto: Kerstin Alm

Till lunchen hade drygt ett sextiotal Sweor inklusive de tre stipendiaterna och Årets Svenska Kvinna samlats i restaurangen, Eatery Social Taqueria. Många hade just återkommit hungriga från cykelturen, medan andra tagit det lite lugnare på förmiddagen. Alla lät sig väl smaka av lunchbuffén, där mannen bakom konceptet är den svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Kaffet serverades efteråt i foajén-baren där samtalets tonhöjd snabbt nådde den vanliga SWEA-nivån. Vi hälsades välkomna av såväl vår internationella ordförande Margaret Sikkens Ahlquist som av Cecilia Wettstam och Monica Hallworth från SWEA Malmö.

Nina Strandberg från Lunds Universitet berättade för oss om universitetets arbete med stipendier och donationer för att få utländska studenter att studera i Lund. SWEA fick också en inbjudan att närvara vid Lunds Universitets årliga stipendieceremoni den 16 september, då de internationella studenterna välkomnas till Lund.

Så skildes vi åt för att ett par timmar senare ses igen på nästa programpunkt, Högtidlig utdelning av SWEA Internationals tre stipendier och hedersutnämnande av Årets Svenska Kvinna.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.