Footer menu

Sommarlunch i Båstad

Text och bilder: Christel Ingemansson, SWEA Göteborg


>>> Tillbaka till överblick av SWEAs sommarluncher i Sverige


”I Båstad skiner alltid solen när SWEA Örestad har sin sommarlunch!”

Med den frasen startade min första Sommarlunch i Båstad. Året var 2001 och jag bodde på den tiden i Saudiarabien. Jag var hemma över sommaren och vi hade seglat några veckor på Västkusten där vi hör hemma till vardags. Men som den skåning jag är var jag nyfiken på SWEA Örestads populära sommarlunch.

En av mina Saudi-väninnor bor i Båstad så det passade bra att ”slå två flugor i en smäll” och det blev premiär för oss båda. Vi fann varandra direkt, sommarlunchen och jag. Jag har återkommit i stort sett varje år och Guns klingande Malmöitiska har för mig blivit ett signum för just Båstad.

”Solen skiner ALLTID…” – nåja inte riktigt alltid men nästan får man väl tillägga. Så även i år när dryga 10-talet Sweor från Göteborg samåkte ner till Båstad när det var dags. Som vanligt hade vi vansinnigt roligt på nervägen… det berömda SWEA sorlet infann sig direkt och det pratades till och med så mycket i en av bilarna att de missade avfarten till Båstad och inte upptäckte sin fadäs förrän i Ängelholm. Underbart säger jag bara… och de hann i tid!

Lunchen var som vanligt fantastisk och lotterivinsterna ska vi inte tala om. SWEA Örestad hade slagit knut på sig själv i år. Det var kapplöpning mellan två av borden och flest vinster kammade grannbordet hem, men allas ”vår” Elisabeth vann nog procentuellt flest vinster. Hon vann på 7 av sina 10 lotter. ”Nästan så jag skäms” sa hon på slutet.

Själv satt jag vinstlös in i det sista men knep till slut en av högvinsterna, en fantastisk poncho i syrenlila som är ”min” färg. Den hade donerats av Gunilla Possenius, SWEA Örestad, som inhandlat den och flera fina vinster vid en av sina resor till Litauen. Gissa om den varit skön i sommar när värmen inte alltid varit på plats.

Ett stort TACK till SWEA Örestad från oss alla i Göteborg. Det här med samåkning var en succé så vem vet… vi kanske fyller ännu fler bilar nästa år.

Sommarlunch i Båstad; Text och bilder: Christel Ingemansson, SWEA Göteborg

Sommarlunch i Båstad; Text och bilder: Christel Ingemansson, SWEA Göteborg