Footer menu

SWEA Stockholms sommarluncher

Text: Eva Heyman
Bilder: Eva Heyman, Josephine Carlsson, Kerstin Alm


>>> Till ursprungliga artikeln på SWEA Stockholms webbplats (Sommarluncher i Stockholm 2015)
>>> Tillbaka till överblick av SWEAs sommarluncher i Sverige


SWEA Stockholm sommarlunch; Foto: Eva Heyman / Josephine Carlsson

Foto: Eva Heyman / Josephine Carlsson

Årets SWEA-sommarluncher i stockholmsområdet var som vanligt tre stycken, en i varje sommarmånad, 3 juni, 1 juli och 5 augusti. Det var än en gång stockholmsswean Eva von Usslar som höll i detta arrangemang. För mig, skribenten av dessa små rader, var det allra första gången jag var med på en sådan sommarlunch.

Precis som förra året höll vi till på restaurang Sjöcaféet vid Djurgårdsbron, på Djurgårdssidan, och genom Eva von Usslars försorg hade vi den lilla sjöpaviljongen alldeles för oss själva. Den 5 augusti, med hela 30 Sweor från när och fjärran, fyllde vi den paviljongen rätt bra, se bilden till höger.

Vi hade officiell start kl. 13:00 men flertalet Sweor hade kommit tidigare så klockan 13 den 5 augusti hade så gott som alla av de 30 anmälda redan satt sig till bords.

Augustilunchen besöktes förutom av många stockholmssweor också av många Sweor som var på besök men som till vardags bor i t ex Houston, London, Los Angeles, New York, Mallorca, Rivieran, Wien, mm.

Här är några bilder från lunchen 5 augusti. [Bilderna ligger i ett galleri; för att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.]

Men eftersom allas vår SWEA-fotograf Kerstin Alm också var närvarande så finns det många fler bilder! Kerstin gick runt och plåtade oss några i taget (mot slutet då tyvärr några redan behövt lämna oss) alltmedan hon sin vana trogen uppmanade dem som just då fanns i hennes kameraobjektiv att säga ett visst litet ord för att få oss att se glada ut (ni vet nog vilket ord jag menar). Längst ner följer Kerstin Alms bilder.

Alla närvarande verkade ha det mycket trevligt och den höga SWEA-ljudnivån fick vi till utan problem. Vid rundfråga så enades vi närvarande om att Sjöcafeet var ett bra val med god mat på dagens lunch och att det att vi hade sjöpaviljongen för oss själva var ju alldeles utmärkt (och praktiskt om det hade börjat regna vilket det dock inte gjorde).

Jag fick nog mersmak. Vi kanske ses på en sommarlunch nästa år!


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.