Footer menu

Välkomstkväll på Ribersborgs kallbadhus

Text: Monica Hallworth


>>> Tillbaka till överblickssidan för alla aktiviteter runt Sverigemiddagen 2015


Välkomstkväll på Ribersborgs kallbadhus; Foto: Kerstin Alm

Foto: Kerstin Alm

Det här kommer att vara en kväll jag minns länge. Sommarkväll vid havet i vackra, kulturminnesskyddade Ribersborgs Kallbadhus. Kallis är en av mina favoritplatser i Malmö, och hit brukar jag ta gäster som besöker mig. Allra roligast är det med de utländska gästerna, när vi berättar att nu ska vi bada bastu, nakna. Och sen ska vi hoppa i havet. Det är hur exotiskt och roligt som helst.

Nåväl, den här kvällen var vi 105 välklädda Sommar-Sweor som njöt av vacker miljö, att träffa gamla och nya vänner och många roliga samtal. Restaurangen hade gjort en god och riklig buffet som vi kunde njuta av. Tillfälligheterna (Tack Agneta Rosenberg!) gjorde att vi denna kväll kunde ha live music av saxofonisten Charles Unger hos oss på kallbadhuset. (Han spelade några dagar senare med sitt band på Malmöfesivalen)

Ett rejält lotteri med fina vinster från våra sponsorer och så var klockan halv tio och badhuset stängde för allmänheten. Då kunde vi dra oss längst ut på bryggan och njuta av den mörkröda kvällshimlen över Öresund.

Charles ensamma saxofon över havet fick avrunda kvällen.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.