Footer menu

Sverigemiddagen 2018

Årets Sverigemiddag ägde rum i ett ovanligt varmt och soligt Västerås den 2 – 3 augusti. Mitt i staden ligger det fina Stadshotellet med sin hundraåriga historia, där vi blev varmt (ja, mycket varmt!) mottagna av glada Västerås-Sweor under torsdagseftermiddagen, då vi också bjöds på ett glas bubbel och fick en varsin goodie bag.

Under kvällens mingel på anrika Västerås Slott kände vi verkligen historiens vingslag och fick njuta av levande musik, buffé och ärtsoppa, torsdagen till ära. Vi hade också glädjen att träffa Sofia Sjöborg från modeföretaget Camilla Thulin, som är en av SWEAs annonsörer och erbjuder Sweor en generös rabatt. Sofia berättade lite om företagets historia och filosofi, varpå vi fick se flera olika plagg vackert burna av proffsiga Västerås-Sweor under en mycket uppskattad modeuppvisning.

På fredagen erbjöd SWEA Västerås en härlig båtutflykt på Mälaren till Frösåkers Brygga med vikingakänsla och lunch. Solen strålade och alla deltagare var mycket nöjda med dagen.

Mot kvällen samlades vi i Djäknesalen på Stadshotellet, i sällskap av Landshövding i Västmanland Minoo Ahktarzand och kommunstyrelsens ordförande i Västerås Anders Teljebäck. Efter ett inledande tal av vår internationella ordförande Christina Hallmert, som tackade våra kommittéer och jurys för deras ovärderliga arbete, delades SWEA Internationals tre stipendier högtidligt ut och vi fick lyssna på våra tre stipendiater Heidi Synnøve Djuve, Tove Larsson och Nils Wetterholm samt ta del av deras studier och framtidsplaner.

Utmärkelsen Årets Svenska Kvinna 2018 tilldelades postumt Ulrica Hydman Vallien, vars make, Bertil Vallien gjorde en fantastisk presentation om sin älskade hustru, som inte lämnade någon oberörd.

Kvällen fortsatte i den galanta festsalen, där vi serverades en fantastisk middag. Den svenska fanan, som tilldelats SWEA under ett Nationaldagsfirande på Skansen av H.M. Konung Carl XVI Gustaf, överlämnades från ordförande i SWEA Västerås Louise Pedretti till ordförande i SWEA Stockholm, Agneta Melin, arrangör för nästa års Sverigemiddag.

Vi fick också den stora äran att träffa Professor Dag Blanck från Uppsala Universitet och Swenson Institute på Augustana University i Illinois, USA.

Kvällen avslutades med dans till levande musik av Västerås-bandet Rytterne Röj.

Tack, SWEA Västerås, för mycket trevliga dagar och en strålande Sverigemiddag!

(fotograf Stefan Nilsson, Västerås)

Deltagare i Sverigemiddagen 2018

Stipendiaterna 2018 och Bertil Vallien

Sverigemiddagen 2018